“Göz Yummayalım İçindeki Seni Koru Tedbiri Elden Bırakma” Projesi

Üniversite öğrencilerimizin ve annelerinin Kadın Sağlığı ve Kendi Kendine Meme Muayenesi farkındalığı yaratmak üzere hazırlanan “Göz Yummayalım İçindeki Seni Koru Tedbiri Elden Bırakma” Projesi Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) ile yapılan işbirliği sonucu 9 Mayıs Anneler Gününde gerçekleştirildi.

Covid-19 salgınında hastaneye geç başvuru, meme kanserinde erken tanı ve kendi kendine meme muayenesinin önemini vurgulamak amacı ile hazırlanan “Göz Yummayalım İçindeki Seni Koru Tedbiri Elden Bırakma” projesi Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Üyesi Dr. Nuran Akyurt danışmanlığında hazırlanan projede 1. sınıf öğrencisi Aslıhan Elbaş görev aldı.

Özellikle pandemi sürecinde meme rutin kontrollerini yaptırmak için hastaneye gidemeyen üniversite öğrencilerimize ve annelerine meme kanserinde erken teşhisin ve kendi kendine meme muayenesinin önemine yönelik bir farkındalık oluşturmak ve bu konunun önemine dikkat çekmek amacıyla meme kanserinin simgesi olan pembe kurdeleler, aydınlatıcı broşürler, aynalar kargo ile ailelerin adreslerine ulaştırıldı.

Daha sonra 9 Mayıs 2021 Pazar günü saat 16:00-17:00’ de Zoom üzerinden üniversite öğrencilerimize ve annelerine Memeder Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Nuran Akyurt tarafından “meme kanserinde erken tanı, kendi kendine meme muayenesi konularında bilgilendirmenin ardından meme maketi( özel maket) üzerinde çevrimiçi (online) atölye çalışması yapıldı. Çalışma sonucu yapılan online değerlendirme sınavında dereceye giren 3 kişiye Memeder tişörtü hediye edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlknur Tanboğa Meme Sağlığı Derneği olarak böyle bir projede yer almak meme sağlığı konusunda üniversitede öğrenim gören gençlerimizi ve annelerini bilinçlendirmek, yaşam kalitesi ve süresini uzatmak amacı ile bu tarz projelere destek vermek dernek olarak öncelikli alanlarımızdandır dedi.

HIZLI ERİŞİM