“Hakikat ve Kütüphaneler” Temalı 58. Kütüphane Haftası Kutlamaları Başladı

Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 58. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilki müzik tarihçisi ve yazar Gülper Refiğ’in katılımıyla Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Teması “Hakikat ve Kütüphaneler” olarak belirlenen program, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başladı. 28 Mart- 03 Nisan 2022 tarihleri arasında devam edecek olan programın açılış konuşması Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Güssün Güneş tarafından yapıldı.

Pandemi nedeniyle kütüphane haftasının iki yıl aradan sonra ilk defa tekrar yüz yüze kutlanmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Doç. Dr. Güneş “Bu hafta kapsamında hem yeniden yüz yüze bir araya gelmenin heyecanını bir bahar şenliğine dönüştürerek kutlayacağız hem de tema kapsamında bilimsel içeriği, bilimsel doğruları kitaplarla, kütüphanecilerle, kütüphanelerle, araştırmacılarımızla hakikati bulmaya çalışacağız. Biraz felsefe, biraz tasavvuf, biraz okuma, biraz bilgimizi sınama biraz müzik, biraz da el becerilerimizle bir araya gelmenin coşkusunu yaşayacağız” dedi.

Etkinlik, Gülper Refiğ’in “Kitapla Hakikati Arama” başlıklı söyleşisinin ardından Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin ve Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Şengül tarafından gerçekleştirilen plaket töreni ile sona erdi.

HIZLI ERİŞİM