“Haydi Marmara Hep Birlikte Kitap Okumaya”

Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 58. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlenen “Haydi Marmara Hep Birlikte Kitap Okumaya” etkinliği Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Korkut ve Prof. Dr. Mustafa Çelen ile Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Murat Arısal’ın katılımıyla 30 Mart 2022’de Göztepe Yerleşkesi Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Üniversite personelinin ve öğrencilerinin hep birlikte kitap okuduğu etkinliğin ardından, akademik personel, idari personel, doktora, yüksek lisans, lisans ve önlisans öğrenci kategorilerinde olmak üzere, 2021 yılında kütüphaneden en çok ödünç kitap alan okurlara teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Törende Prof. Dr. Mustafa Çelen “Üniversite bilgiyi aktaran ve üreten yerdir. Bilgiyi aktarmanın tarihsel temeli ise kitaplardır. Bu nedenle kitap ve kütüphane üniversitenin merkezinde yer almaktadır.” dedi. Kitapseverlerin Kütüphane Haftasını kutlayan Genel Sekreter Dr. Murat Arısal konuşmasında, bu etkinliklerin geleneksel hale gelmesini istediğini belirtti. Okumanın ve yazmanın birbirini tetikleyen iki süreç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hasan Korkut ise “Yazmayı da ihmal etmemek lazım. Yazmak için okumak, okumak için yazmak gerekir.” dedi.

Etkinlik, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Güssün Güneş’in “Okumaya ve kütüphaneye değer verdiğiniz için teşekkür ederim. Siz okudukça kütüphanemiz ve koleksiyonlarımız genişliyor. Bilgi paylaştıkça büyür gelin bu bilgiyi beraber büyütelim” sözleriyle sona erdi.

 

HIZLI ERİŞİM