İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’ndan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine Destek

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ile İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ve Başkan Yardımcısı Ali Arpacıoğlu 23 Aralık’ta Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir araya geldi.

Türkiye ilaç endüstrisinin gelişimi için çalışmalar yürüten İEİS, sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdiği örnek projeler kapsamında; Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören 75 öğrenciye tablet bilgisayar bağışında bulundu.

İEİS Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, bağış konusundaki açıklamasında “Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde, ilaç endüstrisi olarak büyük bir gayret ve fedakarlıkla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Salgının başladığı ilk günden itibaren, ilaç endüstrisi olarak halkımızın ilaca erişimde zorluk yaşamaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken, öğrencilerimizin de bu zorlu dönemde karşılaştığı sorunlara bir çözüm ortağı olma sorumluluğuyla hareket ediyoruz. İEİS olarak, gençlerin eğitimi ve sağlık sektörünün geleceğine yatırım yapmak bizim en önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bu noktada, pandemi döneminde tıp fakültesi öğrencilerimiz için yararlı olacağını düşündüğümüz bir bağış gerçekleştirdik. Bu şekilde, öğrencilerimizin eğitim konusundaki gereksinimlerini karşılamaktan, Fakültemize destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de farklı projelerle gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” İfadelerinde bulundu.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ise konuşmasında “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde halkımızın ilaca erişimine verdiğiniz desteklerin yanında tıp eğitimine destek amacıyla eğitim için uzaktan erişim sağlamaya çalışan ancak, maddi olanaksızlardan dolayı kendisine ait bilgisayar ya da tablet olmadığından uzaktan eğitim alırken zorluk yaşayan öğrencilerimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim.” sözlerini kaydetti.



HIZLI ERİŞİM