İstiklâl Marşımızın Kabulünün 101. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı

İstiklâl Marşımızın Kabulünün 101. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti.

Programdan önce "Milli Mücadele, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" konulu sergideki eserler konuklar tarafından incelendi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Mehmet Akif Ersoy'a ve o dönemdeki Türkiye'ye değinerek, konuşmasına Mehmet Akif'in "Allah bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın" sözü ile son verdi. Program "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'mızın Gururlandıran Hikayesi" adlı belgeselin gösterimiyle devam etti.

Programda son olarak Dr. Öğr.Üyesi Büşra Durmuş moderatörlüğünde gerçekleşen "Bir Düşünce Tarihi ve Toplumsal Mutabakat Metni Olarak İstiklâl Marşı" başlıklı söyleşi yer aldı.  Söyleşinin konuğu olan Prof. Dr. İsmail Kara, Mehmet Akif Ersoy'un edebi kişiliğinden, okumalarından, savaş dönemindeki fiili aktifliğinden bahsetti. Prof. Dr. Kara konuşmasında Lozan Barış Anlaşmasına da değindi. Prof. Dr. Kara’nın kendisine yöneltilen soruları cevaplaması ile program sona erdi.

HIZLI ERİŞİM