İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı Paneli

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 85. yılı dolayısıyla düzenlenen panel, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda 23 Aralık Perşembe günü gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Erol Süzük yaptı.

Moderatör Doç. Dr. Nermin Özcan Özer, Türkçenin ustası, örnek ahlakın temsilcisi, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un biyografisini slaytlar eşliğinde takdim etti. Ardından, Mısır’da Kahire Üniversitesi’nde Mehmet Akif’in Türk Dili ve Edebiyatı Müderrisi olarak görev yaptığı bölümde öğretim elemanı olarak görev yapan ve 2007 yılında Kahire’de “Mehmet Akif Ersoy’un Şiirlerinde Mısır” adlı bir eser de kaleme alan Prof. Dr. Asuman Akay Ahmed “Mehmet Akif ve İstiklal Marşında Değerler” başlıklı konuşmasını yaptı.

Doç. Dr. Nermin Özcan Özer’in “Mehmet Akif ve Eğitim Anlayışı” ve Öğr. Gör. Dr. Aslı Fişekçioğlu’nun “Kültürlerarasılık Açısından Mehmet Akif Ersoy” konulu konuşmalarının ardından öğrenciler Eyüp Tekin ve Bahadır Evrim Doğan şiirler okudu.  

Panel teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

 

 

HIZLI ERİŞİM