Kadın Kooperatiflerine Eğitim Projesi Eskişehir’de Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAR) ve TÜBİTAK iş birliğinde ilki İstanbul'da gerçekleştirilen Kadın Kooperatiflerine Eğitim Projesi'nin ikincisi Eskişehir'de gerçekleştirildi. Eskişehir Haller Gençlik Merkezi Eğitim Salonu’nda gerçekleşen eğitime katılım oldukça yoğundu. Kadın Kooperatiflerine ulaşma konusunda TÜGİAD Eskişehir şubesinin desteği ile gerçekleşen eğitimlerin sonunda katılımcıların yüksek memnuniyet düzeyi gözlemlendi.

Marmara Üniversitesi’nin alanında uzman öğretim üyeleri tarafından 25-60 yaş aralığında bulunan kooperatif yöneticilerine ve üyelerine Girişimcilik, Etkin İletişim, Dijital Pazarlama Eğitimleri verildi.

Eğitimlerin çıktısı olarak katılımcıların üretimini daha bilinçli yaptığı, kar-zarar içerikli iş planını hakkında farkındalık sahibi olduğu, daha vizyoner, daha etkin iletişimin önemini kavrayan ve bunu dikkate alarak müşteri ilişkilerini kuran, dijital pazarlama ve çağa uygun yönetim ve üretim yetkinliği kazandığı gözlemlendi. Eğitime katılan ve eğitim sonunda bu bilinçle hareket eden kadınların neyi nasıl yaptıklarını daha verimli bir bakış açısıyla ele aldıkları görüldü. Eğitime katılan ve katılmayan kadın kooperatifleri arasında etkinlik çıktıları arasında ciddi bir farklılık oluştuğu gözlemlendi. Eğitim öncesi bu konulardan haberdar olmayan tüm kadınların, eğitim sonunda verimlilik, etkinlik, vizyonerlik gibi hususlarda üretim ve satış süreçlerini bu perspektiflerden ele alacakları saptandı.

 

HIZLI ERİŞİM