Kanser Haftası Kapsamında ‘Korkma, Farkında Ol, Geç Kalma’ Etkinliği Düzenlendi

1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında, öğretim üyeleri, öğretmenler ve velilerine yönelik meme sağlığı eğitimi ile kendi kendine meme muayenesi (KKMM) atölye çalışması gerçekleştirildi.
Marmara Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Üyesi ve Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Nuran Akyurt tarafından 5 Nisan’da Ümraniye İnanç Türkeş Ortaokulu öğretmen ve velilerine ‘Korkma, Farkında Ol, Geç Kalma’ etkinliği düzenlendi. Kanser Haftasına özel etkinlikler kapsamında 11 Nisan’da Marmara Üniversitesi’nin, 13 Nisan’da ise Gedik Üniversitesi’nin akademik ve idari personeline dönük meme sağlığı ve KKMM eğitimleri verildi.
Eğitimde teknolojinin ve tıbbın ilerlemesi ile elde edilen sonuçların daha etkin kullanılması, halkı bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi amaçlandı. Kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gerçekleştirilen atölye çalışmalarında, Uzm. Gülsüm Yıldırım ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı I. Sınıf öğrencisi Sezen Aydın görev aldı. Tüm etkinliklerde MEMEDER’in sponsorluğunda değerlendirme sınavları yapılarak dereceye girenlere ödülleri verildi.

HIZLI ERİŞİM