Kimya Bölümü Öğrencilerine “Önlük Giyme Töreni” Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğrencilerinin önlük giyme töreni, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’un katılımıyla düzenlendi. 11 Ekim Çarşamba günü Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen önlük giyme törenine, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Özkaya, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz, öğretim üyeleri, öğrenciler, destekçi firma Latro Kimya ile Kimyagerler Derneği katıldı.

Marmara Üniversitesi’ni kazanan öğrencileri tebrik ederek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, bir araştırma üniversitesi olduklarını ve bu duruma da en büyük katkıyı sağlayan bölümlerden birinin Kimya Bölümü olduğunun altını çizdi. Öğretim üyelerinin kalitesi ve olanaklarıyla TÜBİTAK’tan en fazla destek almaya hak kazanan bölüm olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kurt, “Kimya Bölümü olarak çok başarılı projeler çıkarıyorlar. Siz yeni gelen öğrencilerimizle bu projelerin artmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu ve destek veren firma ile derneğe teşekkürlerini iletti. 

Öğrencilere, çok iyi bir üniversitede okuma fırsatı yakaladıklarını söyleyen Dekan Prof. Dr. Ali Rıza Özkaya, “Çok değerli öğretim üyelerinin yer aldığı bir bölümde okuyacaksınız. Giyeceğiniz beyaz önlüğün sizlere bir ömür başarı getirmesini diliyorum” dedi.

Kimya Bölümü hakkında sunum yapan Fen Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serap Demir, öğrencilere Marmara Üniversitesi’nin doğru tercih olduğunu söylerken, bölüm hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Önlük giyme töreni, bölüm öğretim üyelerinin öğrencilere önlüklerini giydirmeleriyle son buldu.

HIZLI ERİŞİM