Kültürümüzü Taşıyacak Sanatçılar Yetiştiriyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve Marmara Üniversitesi arasında geçen hafta "sanat eğitimi" alanında imzalanan iş birliği protokolü İstanbul'da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla 1 Temmuz'da Ankara'da imzalanan protokolün İstanbul'daki tanıtımı, Cağaloğlu Geleneksel Türk Sanatları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Güzel sanatlar liseleri içinde tematik olarak sadece geleneksel müzik eğitimi verecek liselerin kurulmasını hedefleyen proje ile geleceğin değerli bestekarlarının ve sanatçılarının ortaya çıkması amaçlanıyor. 

Protokole göre geleneksel müzik eğitiminin verileceği Pendik Abdülkadir Meragi Güzel Sanatlar Lisesi Marmara Üniversitesi'nin, Beşiktaş Itri Güzel Sanatlar Lisesi İstanbul Üniversitesi'nin ve Başakşehir İsmail Dede Efendi Güzel Sanatlar Lisesi İstanbul Teknik Üniversitesi'nin himaye ve desteğiyle çalışmalarını sürdürecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde görev yapan sanatçılar bilgi, deneyim ve vizyonlarını düzenlenecek etkinliklerle bu okullardaki öğrencilere aktaracak. 

 

HIZLI ERİŞİM