Kürek Takımımızdan Büyük Başarı

Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’nda Marmara Üniversitesi Kürek Takımı 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

İstanbul, Haliç’te 7-9 Eylül tarihlerinde düzenlenen ve 16 ülkeden 72 üniversite takımının yarıştığı şampiyonada üniversitemizin takımından Enes Gök, Erkekler Tek Çifte kategorisinde Avrupa Şampiyonu; Mert Avunduk, Enes Gök, Serkan Erkal ve Ulaş Kurt Dört Çifte kategorisinde Avrupa Şampiyonu ve altın madalyanın sahibi oldu. Aydın İnanç Şahin, Kaan Yılmaz Aydın ise İki Tek Dümencisiz kategorisinde Avrupa İkincisi olarak gümüş madalya kazandı. Marmara Üniversitesi kürek takımı sporcuları, kazandıkları madalyalarla Türkiye’nin ülke sıralamasında 2. sırada yer almasında büyük katkı yaptı.

Elde ettikleri bu başarıdan dolayı Kürek Takım Sorumlu İdarecisi Dr. Fatih Sani, Antrenör Dr. Öğr. Üyesi Orkun Pelvan ve madalya kazanan öğrencilerimizi çok tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.