Marmara Avrupa Haftası Etkinlikleri Başladı

Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü ve İktisadi Kalkınma Vakfı iş birliğinde 9 Mayıs Avrupa Günü münasebetiyle düzenlenen “Marmara Avrupa Haftası Etkinlikleri” açılış konferansı 11 Mayıs 2022’de Göztepe Yerleşkesi Enstitüler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı doktora öğrencilerinin Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin açılış konuşması Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’ne üye olma hedefinin İkinci Dünya Savaşı sonrası yeni dünya düzeninde batıyla siyasal ve ekonomik bütünleşme sürecinin en önemli unsurlarından biri haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Kurt “Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin üyesi olduğu diğer uluslararası kuruluşlardan temel olarak farklı olduğunu belirtmek isterim. Bu temel fark Avrupa Birliği’nin ekonomik bütünleşmeyi merkeze alıp, Avrupa halklarının uyum içinde yaşamalarını sağlayan bir birlikte yaşam projesine dönüşmüştür” dedi.

Avrupa Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Dartan moderatörlüğünde yürütülen “Avrupa Birliği ve Türkiye – Almanya İlişkileri” başlıklı panelde Federal Almanya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht konuşmacı olarak yer aldı.

11-18 Mayıs tarihleri arasında devam edecek etkinliklerin takvimine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://avrupa.marmara.edu.tr/dosya/avrupa/etkinlikler/2021-2022/MU_AB_Haftasi.pdf

HIZLI ERİŞİM