Marmara Kültür, Sanat ve Spor Festivali Başladı

Marmara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 23 Mayıs-3 Haziran 2022 tarihleri arasında devam edecek olan Marmara Kültür, Sanat ve Spor Festivali’nin açılış töreni 23 Mayıs 2022’de Göztepe Yerleşkesi 125. Yıl Açık Amfisinde gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Korkut ve Prof. Dr. Mustafa Çelen ile Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Murat Arısal’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende açılış konuşması Prof. Dr. Hasan Korkut tarafından yapıldı. Bütün yerleşkelerde iki hafta boyunca devam edecek olan etkinliklerin tüm öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Korkut “Üniversitemiz her alanda ciddi başarıları ortaya koyuyor ve koymaya devam ediyor dolayısıyla şenliği, eğlenceyi, dinlenmeyi hak ettiğimizi düşünüyorum.” dedi.

Marmara Üniversitesi ve Maltepe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen ebru ve guaj-sulu boya kurslarında öğrenciler tarafından yapılan eserler Prof. Dr. Hasan Korkut, Prof. Dr. Mustafa Çelen ve Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Murat Arısal’a takdim edilirken, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’a karakalem portresi hediye edildi. Hediyesini çok beğendiğini ve ömür boyu saklayacağını ifade eden Prof. Dr. Kurt “Marmara Üniversitesi Bahar Festivali kutlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah festival boyunca herkes kendisinden bir şey bulabileceği faaliyetler görecek. Sağlıklı günler ve sınavlarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu’nun Müzik dinletisiyle devam eden etkinlik, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile sona erdi.

“Marmara Kültür, Sanat ve Spor Festivali’22” etkinlik takvimine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://sks.marmara.edu.tr/dosya/sks/Festival_22/program-1805-v3.pdf

HIZLI ERİŞİM