Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen Marmara Student Congress (MaSCo), 22 Mayıs’ta Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı. 22–24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek kongrede, öğrencilerin bilimsel üretimlerini paylaşacakları sözlü bildiriler, poster sunumları ve atölye çalışmaları yer alacak.
Kongrenin açılış programında söz alan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, MaSCo’nun yalnızca bir öğrenci kongresi değil, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bilimsel hafızasını yansıtan önemli bir platform hâline geldiğini ifade etti. Öğrencilerin danışman hocaları rehberliğinde hazırladıkları araştırmaların fakültenin kurumsal kimliğine katkı sunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kurt, “MaSCo, sadece bir kongre değil, aynı zamanda bir hafızadır. Marmara Üniversitesi öğrencilerinin bilime, topluma ve insanlığa nasıl katkı sunduğunu gösteren bir vitrindir” şeklinde konuştu. Açılışta konuşan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Süleyman Şehirli, MaSCo’nun fakültenin akademik birikimini yansıtan önemli bir organizasyona dönüştüğünü belirterek, öğrencilerin müfredat kapsamında yürüttükleri araştırmaları yıl sonunda bilimsel bir ortamda sunma imkânı bulmalarının kongreye ayrı bir değer kattığını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Alper Toker, “Her Yönüyle Robotik Cerrahi” başlıklı sunumuyla katılımcılara güncel uygulamalar ve teknolojik gelişmeler ışığında robotik cerrahinin farklı boyutları hakkında bilgiler verdi. Açılış programı, Rektör Kurt ve Dekan Şehirli tarafından Prof. Dr. Toker’e plaket takdim edilmesinin ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.