Marmara Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı

Avrupa Birliği M-Eranet çağrısı kapsamında Türkiye’den desteklenen 7 projeden 3’ünde Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri ortak olarak yer aldı. Avrupa genelinde 493 proje başvurusundan desteklenen 70 projenin 7’sinde ülkemiz araştırmacıları, 3 projede koordinatör, 4 projede ortak olarak görev aldı.  

‘AB Ufuk 2020 Programı’ altında açılan M-ERA.NET 3, 2021 Cofund çağrısı kapsamında Malzeme Mühendisliği Konularında Modelleme Çalışmaları, Yenilikçi Yüzeyler, Kaplamalar ve Ara yüzeyler, Yüksek Performanslı Kompozitler, Fonksiyonel Malzemeler, Sağlık Uygulamaları için İleri Malzeme Tabanlı Teknolojilere Yönelik Yeni Stratejiler ve Eklemeli İmalat için Malzemeler konularındaki projeler desteklendi. Üniversitemizden destek alan projelerin üçü de sağlık uygulamaları için ileri malzeme tabanlı teknolojilere yönelik yeni stratejiler başlığı altında yer almaktadır.

Türkiye yürütücüsü olarak Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nüzhet Cenk Sesal’ın yer aldığı “Nano-enabled stimuli-responsive scaffolds for targeted antimicrobials delivery to treat Staphylococcus aureus infections and restore skin homeostasis (TARDIS)” başlıklı proje  İspanya’dan Universitat Politècnica de Catalunya yöneticiliğinde, Norveç SINTEF firması, Sofia University ve Israil’den Dead Sea and Arava Science Center araştırma merkezi ortaklığında sürdürülecektir.

Türkiye yürütücüsü olarak Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Ümit Şehirli, Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çinçin, Prof. Dr. Feriha Ercan ve Öğr. Üyesi Dr. Özlem Kirazlı’nın yer aldığı “Anti-calcification treatment of elastin-rich bioprosthetic materials using Fetuin A for aortic valved conduits (VENUS)” başlıklı proje Almanya’dan The Fraunhofer Institute for Ceramic Technologies and Systems IKTS yöneticiliğinde, University of Latvia, Institute of Immunology and Experimental Therapy, Polish Academy of Sciences ve ALVIMEDICA firması ortaklığında sürdürülecektir.

Ege Üniversitesi’nin yönetiminde hazırlanan projede ise, Marmara Üniversitesi Teknopark’da yer alan MARSTEM Cell Technologies Inc. Firması ile Tıp Fakültesi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Tunç Akkoç ve Öğr. Üyesi Dr. Burak Aksu da projeye ortak olmuşladır. MARSTEM ekibinden Biyomühendis Sabriye Senem Kılıç ve Biyolog Zeynep Tunca da bu projede çalışacaktır.  “Investigation of Regenerative Effects of CRISPR / Cas9 Functionalized Piezoelectric Nerve Conduits on in vitro and in vivo Spinal Cord Injury Models” başlıklı projede ayrıca Polonya’dan AGH University of Science and Technology ve Danimarka’dan Aarhus University ortak olarak yer almaktadır.

Projelerde yer alan Marmara Üniversitesi öğretim üyelerini kutlar, başarılı bir proje dönemi geçirmelerini dileriz.

HIZLI ERİŞİM