Marmara Üniversitesi, Avrupa’nın En Büyük Uluslararası Eğitim Konferansında Temsil Edildi

Marmara Üniversitesi, 13-16 Eylül 2022 tarihleri arasında İspanya Barselona'da gerçekleşen Avrupa’nın en önemli ve en büyük uluslararası eğitim konferansı olan EAIE 2022 (Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği) Konferansı ve Eğitim Fuarı’na katıldı.

Bu yıl 33.sü düzenlenen konferansa 90’dan fazla ülkeden 6300 temsilci katıldı. “EAIE Annual Conference & Expo” etkinliğine Türkiye’den de çok sayıda yükseköğretim kurumu “Study in Türkiye” pavilyonu bünyesinde ve bireysel olarak katılım gerçekleştirildi.

Bu yıl İspanya’da gerçekleştirilen konferans boyunca katılımcılar uluslararasılaşma ve yüksek öğretim alanında farklı konularda seminerler, workshoplar ve network geliştirme etkinliklerine katılma imkanı buldular. Bununla birlikte dört gün fuar alanında üniversite tanıtım faaliyetleri ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen binlerce katılımcı ile birebir görüşme imkanı da elde edildi.   

Marmara Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen, Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Direktör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mert Denizci, Öğr. Gör. Gülden Bulut ve Öğr. Gör. Fevzi Cengiz’in katıldığı konferansta Marmara Üniversitesi’nin akademik işbirliklerini ve uluslararası projelerini (Erasmus+ KA131, KA171 ve KA2 vb.) artırmak üzere Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Filipinler, Sırbistan, İsveç, Portekiz, Polonya, Romanya, Katar ve Malezya vb. ülkelerden 200’den fazla kurum ile ikili görüşmeler yapıldı.

Marmara Üniversitesi, EEIK tarafından organize edilen “Study in Türkiye” pavilyonunda hem ülkemizi hem de Türk akademisini dünyaya tanıtma imkanı buldu. Bunun yanı sıra, EEIK tarafından düzenlenen ve Türk yükseköğretim kurumları ile Avrupa ve Kanada’dan üniversite temsilcileri ile bir araya getiren çeşitli resepsiyonlarda da Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen’in katılımı ile üst düzeyde temsil etti ve güçlü bağlantılar edindi.

Marmara Üniversitesi’nin EAIE 2022 Konferansında gerçekleştirdiği görüşmelerin ana odak noktaları; partnerleri ile tekrar bir araya gelerek mevcut işbirliklerini güçlendirmek, öğrenci ve personel değişimi için kotalarını artırmak,  yeni uluslararası işbirlikleri geliştirerek üniversitenin uluslararası arenadaki görünürlük ve bilinirliğini artırmak ve kurumu uluslararası eğitim dünyasında tanıtarak, Araştırma Üniversitesi misyonunu pekiştirmek gibi hususlar oldu.

Marmara Üniversitesi'nin uluslararasılaşması ve yüksek eğitim ve öğretim konferans ve eğitim fuarlarında görünürlülüğü ve temsil edilmesindeki teşvik ve destekleri için Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ve yönetimine teşekkür ederiz.

HIZLI ERİŞİM