Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2. Kez Akredite Edildi

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından ikinci kez akredite edildi. Akreditasyon Belgesi takdim töreni Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Başıbüyük Yerleşkesi Eczacılık Fakültesi’nde gerçekleşti.

Üniversitelerin verdikleri eğitimi göstermek için ulusal ve uluslararası bağımsız kurumlardan aldığı kalite belgesi olan akreditasyon belgesini, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ECZAKDER tarafından ilk defa 2015-2021 yılları arasında almıştı. 2022-2028 yılları arasında geçerli olacak akreditasyon belgesi takdim törenine; Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Kübra Elçioğlu, ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Seçkin Özden’in yanı sıra İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan, ECZAKDER Kurucusu ve İlk Başkanı Prof. Dr. Sevim Rollas ile ECZAKDER Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Kübra Elçioğlu, fakültenin tarihçesini, gelişmelerini ve faaliyetlerini paylaşarak bu eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleşecek MEFKO (Marmara Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kongresi) müjdesini verdi. ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Seçkin Özden konuşmasında ECZAKDER’in kuruluşunu ve faaliyetlerini katılımcılara aktardı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt ise “Akademik çalışmaları, üstün yayın performansı, patentleri, seçkin öğretim kadrosu, başarılı öğrencileri ve mezunlarıyla eczacılık bilimi ve mesleğine değer katmaya devam eden Eczacılık Fakültemizi bu başarısından dolayı tebrik ederim.” dedi.

Eczacılık Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mustafa Kemal Aydın, akreditasyon belgesinin öğrencilere hem lisans hayatında hem de mezun olduktan sonra sunduğu katkılardan bahsederek tüm öğrenciler adına teşekkürlerini sundu. İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan ise fakültelerin kurulmasının yeterli olmadığından; aynı zamanda akademik kadrosunun, denetiminin ve akredite edilmesinin öneminden ve kendi tecrübelerinden bahsederek Marmara Üniversitesi’ni bir kez daha tebrik etti.

Tören, akreditasyon belgesinin ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Seçkin Özden tarafından Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Kübra Elçioğlu’na takdim edilmesiyle son buldu.

 

HIZLI ERİŞİM