Marmara Üniversitesi Ev Sahipliğinde “27. TÜSAP Vizyon Toplantısı”

Türkiye Sağlık Platformu (TÜSAP) tarafından düzenlenen ‘27. TÜSAP Vizyon Toplantısı’ 3 Haziran 2022’de Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya başta TÜSAP Yürütme Kurulu Başkanı ve T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Başkan Vekili ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul Üyesi Dr. Ümmü Gülşen Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurul Üyesi Ecz. Ahmet Selim Köroğlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, TİTCK Başkan Yardımcısı Dr. Asım Hocaoğlu, TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan ile Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen olmak üzere çok sayıda üniversiteden akademisyen ve önde gelen sektör temsilcileri katıldı.

Sağlık sektörünün mevcut durumundan yola çıkarak vizyon tartışmaları yapma ve sektörün geleceği hakkında fikirler üretme amacıyla düzenlenen toplantının açılış konuşması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen tarafından yapıldı. Sağlık sektöründe teşhis, araştırma, tedavi alanında Marmara Üniversitesi’nin karşıladığı ihtiyacı ve ilgili fakültelerinde verdiği eğitimin niteliğini vurgulayan Prof. Dr. Çelen “paydaşı olduğumuz bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.

“İlaç ve Eczacılık” teması çerçevesinde ilaç ve aşıda AR-GE, yerelleşme ile teşvik uygulamaları konularının ele alındığı toplantıda Prof. Dr. Hasan Mandal bir sunum gerçekleştirdi. Sağlık sektöründe kamu ve özel kurumların iş birliği içerisinde proje fikirleri geliştirmesinin ve yeni iş modellerinin oluşturulmasının önemini belirten Prof. Dr. Mandal, “aşı ve ilaç geliştirme süreçlerinde birlikte geliştirmeyi ve birlikte başarmayı hedefliyoruz” dedi. İklim değişikliği, salgın hastalıklar gibi küresel krizlere karşı disiplinler arası çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Mandal, ürün geliştirmede insan kaynaklarına verdikleri önemi vurgulayarak, üniversite öğrencilerinin sanayiye ve araştırmaya yönelik geliştirdiği çok sayıda projeyi desteklediklerini ifade etti.

Toplantıda Marmara Üniversitesi’nden; Marmara Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Gündüz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit S. Şehirli, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Altuğ Çinçin ve Prof. Dr. Hasan Raci Yananlı, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Safa Barış, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Kübra Elçioğlu ve Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Turan katılımcı olarak yer aldı.

Toplantının ardından Medipol Üniversitesi GETTAM Müdürü ve Öğretim Üyesi Dr. Mahmut Tokaç’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda katılımcılar arasında Türkiye’nin sağlık sektörüyle ilgili mevcut eksikliklerin ve yakın gelecekteki öngörülerin ölçüldüğü bir anket gerçekleştirilerek sonuçlar tartışmaya açılıp yorumlandı.

Toplantı, T.C. Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın’ın Marmara Üniversitesi’ne ve tüm katılımcılara teşekkürlerini sunmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

 

 

HIZLI ERİŞİM