Marmara Üniversitesi Hastanesi’nden Duayenlere Canlı Yayında Kalp Ameliyatı

Dünyaca ünlü Göğüs-Kalp ve Damar cerrahlarını bir araya getiren ve bu yıl İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen, 28. Avrupa Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Kongresi’nde binlerce doktora canlı yayınla izletilen 4 ameliyat, Türkiye'de Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Türk doktorların başarılı operasyonları kongreye damgasını vurdu. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Türk doktorlarının ve Danimarka’dan gelen cerrahların yaptığı 4 tane kalbe bası yapan göğüs duvarı deformitesi ameliyatı kongrede canlı izletildi.

 Ameliyatı gerçekleştiren Marmara Üniversitesi  Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Departmanı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Yüksel, “Ameliyatların Türkiye’de yapılması göğüs cerrahisinde geldiğimiz noktayı açıklıyor. Türkiye, göğüs cerrahisinde insan kaynakları, kullandığı teknoloji ve elde ettiği başarılarla artık dünyayla yarışıyor. Ülkemiz adına çok mutluyuz” dedi. Prof.Dr. Yüksel, Milano’da düzenlenen Avrupa Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Kongresi’nde her yıl canlı yayında izlettirilen ameliyatlar için ilk kez Türkiye’nin seçildiğini söyledi. Kongre katılımcılarının İstanbul’dan yapılan bu yayına büyük ilgi duyduklarını kaydeden Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: “Kongreye dünyanın her tarafından 5 bin göğüs-kalp ve damar cerrahı  katıldı. Marmara Üniversitesi  Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptığım 3 ameliyat ile hastanemizde Danimarkalı meslektaşımız Prof. Hans Pilegaard’ın da gerçekleştirdiği 1 ameliyat canlı yayınlandı. Hastalarımız Türkiye’dendi. Hepsi çok memnun oldular. Milano’da görüştüğüm ve yayını izlemiş herkesten övgü dolu sözler dinledim.”

 

Kongreye katılan Fırat Üniversitesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Akın Eraslan Balcı, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan uydu bağlantısıyla dünya kalp ve damar cerrahlarına izletilen ameliyatları Türk hekimlerinin gerçekleştirmesi nedeniyle gurur duyduğunu söyledi. Katılımcıların canlı olarak ameliyat ekibine sorular sorup, anında yanıt alabildiklerin kaydeden Balcı, “Böyle bir yayın Türkiye’den ilk defa yapılıyor” dedi. 

HIZLI ERİŞİM