Marmara Üniversitesi ile Ticaret Bakanlığı Arasında “Yabancı Dil ve Sağlık Turizmi Eğitimi Protokolü” İmzalandı

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü ile Marmara Üniversitesi arasında 20 Nisan 2022 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan 5448 sayılı “Hizmet Ticaretinin Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Karar”ın 92. maddesi kapsamında “Yabancı Dil ve Sağlık Turizmi Eğitimi Protokolü” imzalandı.

Ülkemizde yerleşik sağlık kuruluşlarının ve sağlık turizmi aracı kuruluşlarının istihdam ettiği personele sunulacak yabancı dil ve sağlık turizmi eğitimine ilişkin usul ve esaslar kapsamında sertifika programı verebilecek kurumlar arasında Marmara Üniversitesi de yer alacak.

Proje kapsamında planlanan süreç, Marmara Üniversitesi akademik birimleri ve akademisyenlerinden oluşan eğitim kadrosuyla gerçekleştirilecek. Programa başvuran katılımcılara yabancı dil eğitimi de sağlık turizmi eğitimi de mesleki gereklilikleri ve katkıyı barındıracak ölçülerle dizayn edilerek sunulacak.

Sağlık turizmi çalışanlarından sadece branşlarına ait temel sağlık bilgisine ait yüksek performans değil aynı zamanda sigorta, pazarlama, seyahat, hasta ilişkileri, iletişim ve eğlence hizmetleri gibi sağlık turizmi sürecinin doğrudan tamamlayıcısı olan alanlara dair eğitim ve bilgi birikiminin sağlanması da planlanmaktadır.

HIZLI ERİŞİM