Marmara Üniversitesi İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Kapsamında 365 Öğrenciyi İstihdam Ediyor

İŞKUR işbirliği ile kamu kurumlarında uygulanan Sosyal Çalışma Programı’nda 365 üniversite öğrencisi, kura usulüyle Marmara Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde görev almaya hak kazandı. Öğrenciler Göztepe yerleşkesindeki İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda İŞKUR ve üniversite yetkilileriyle bir araya gelerek süreç hakkında bilgilendirildi.

Doğanın korunması alanında üniversitenin sıfır atık projesi için 300 öğrenci görevlendirildi. Kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi için kurumsal iletişim koordinatörlüğünde 10 öğrenci istihdam edilirken kütüphanelerin bakımı ve düzeni için 55 öğrenci göreve başladı.

İlk kez gerçekleştirilen projede öğrenciler 30 Eylül’e kadar üniversite bünyesinde haftada 3 gün çalışmaya devam edecek. Program sonunda öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirirken gelir elde etmesi hedefleniyor.