Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi &Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi Artık 360° Sanal Tur’la Yanı Başınızda

Ülkemizin en büyük öğrenci ve akademisyen sayılarından birine sahip olan üniversitemiz mensuplarının ihtiyaçlarına göre en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlayan Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi kullanıcıların araştırmalarına ve bilimsel çalışmalarına katkıda bulunarak onlara sunduğu basılı ve elektronik kaynaklar, veri tabanları, akıllı cihazlar ve modern kütüphanecilik anlayışı ile misyonunu sürdürmeye devam etmektedir.

2008 yılında Cumhuriyetin 85. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’nin önemli 85 Özgün Baskı Resim Sanatçısının eserleri ile açılan Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi ise yerli ve yabancı birçok sanatçının eserleriyle toplumu buluşturmuştur.

2020 yılında tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen küresel salgın dolayısıyla insanların hareketi azalmış, müzemiz bu bağlamda ziyaretçilerine ulaşamamış, kütüphanemiz ise hizmet vermeye devam etmekle birlikte okulların kapalı olması sebebiyle kullanıcı ziyareti minimuma inmiştir. Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi ile Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi 360° Sanal Turu ile müzenin en önemli dayanaklarından olan ziyaretçilerine tekrar ulaşmasını sağlamanın yanı sıra kütüphaneyi özleyen kullanıcılarına da istedikleri gibi dolaşarak hem müzenin eserlerine hem de kütüphaneye ulaşmalarını amaçlamıştır.

Türkiye’nin en önemli sanatçılarının çalışmalarına ev sahipliği yapan müzede yer alan eserlerin yüksek çekim kalitesi bu amaç ile hazırlanmıştır. Sanal Tur aracılığıyla Müze 7/24 dünyanın her bölgesinden ziyaretçilerin erişimine açılacaktır. 360° Sanal Tur ile eserlerin üzerine tıklayarak sanatçı ve eseri hakkında bilgilere ulaşılacaktır.

Yine bu hedef doğrultusunda yüksek kalitede çekilen kütüphanemizin her santimetrekaresi ile kullanıcılarımız dış kapıdan itibaren binanın içinde sanal olarak dolaşabilecek, hatta “Genel Koleksiyon”da raflarda yerini alan kitapların etiketlerini dahi okuyabileceklerdir.

Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi ile Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi’nin  360° Sanal Tur’una tüm sanatseverleri ve kütüphane kullanıcılarını davet ediyoruz.

Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi ve Sanat Galerisi’ni gezmek için:

https://my.matterport.com/show/?m=Sz7Ap2kU4d5

Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi’ni gezmek için:

https://my.matterport.com/show/?m=sM87uyYtuzN

adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

HIZLI ERİŞİM