Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi İmar Planı ve İmar Uygulama Çalışmaları Çalıştayda Değerlendirildi

“Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi” İmar Planı ve İmar Uygulama çalışmalarının değerlendirildiği Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Personeli ve Cihat Başpehlivan’ın katılımıyla çalıştay gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ile Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan 11 Nisan 2016 tarihli protokol kapsamında, rektörlüğümüze tahsis edilen eski adı “Orgeneral Kenan Evren Kışlası" yeni adı “Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi” arazisi üzerinde plan çalışmalarına 2018 yılında başlanmıştır. 1/100.000 ölçekli Çevre düzeni planı, 1/5000 ölçekli Nazım imar planı, 1/1000 ölçekli imar uygulama planı 13/09/2019 onay tarihinde askıya çıkarak yürürlüğe girmiştir.

İmar Uygulama Planımız son derece çevreci, İSKİ tarafından istenen dere yaklaşma alanları ve taşkın alanları korunarak, gerekli alt yapı alanı sağlanarak yapılmıştır.  Çevre parsellerde emsal 3’e kadar çıkarken Külliye emsal alanı 0.60 ile sınırlandırılmıştır.

Çalıştay sonrasında Genel Sekreterimiz Dr. Murat Arısal,  Şube Müdürü Dr. Serpil Keçeli’ye, ilgili Yapı İşleri Teknik Daire başkanlığı personeline ve plan sürecindeki katkılarından dolayı Cihat Başpehlivan’a teşekkür etti. Dr. Murat Arısal tarafından Cihat Başpehlivan’a teşekkür belgesi takdim edildi.