Marmara Üniversitesi Rektörü ve Öğrenciler Kampüste Bağımsız Hareket Yürüyüşü Yaptı

Dünya Engelliler Günü'nde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt ve öğrencilerimiz kampüs içinde harita okuma ve bağımsız hareket yürüyüşü yaptılar.

Eşit ve engelsiz eğitimi ön planda tutan Marmara Üniversitesi’nde harita okuma ve bağımsız hareket yürüyüşü düzenlendi. Görme engelli öğrencilerin bağımsız hareketini desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlik 2 Aralık Perşembe günü Göztepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Marmara Üniversitesi’nin görme engelli 67 öğrencisini temsilen Osman Emre Turan ile birlikte Rektörlük makamında harita okudu, ardından kampüste bağımsız hareket yürüyüşü yaptılar. Kampüsteki yürüyüşe görme engelli öğrenciler, Altı Nokta Körler Vakfı Kurucu Başkanı Oya Sebük, Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Zuhal Pek, Engelsiz Marmara Kulübü Başkanı Erol Önal da katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt yaptığı değerlendirmede “Marmara Üniversitesi’nde 67’si görme engelli olmak üzere 265 engelli öğrencimiz bulunuyor ve tamamı örgün öğretimden faydalanıyor. Çok büyük ve kalabalık bir üniversiteyiz ve engelsiz eğitim için çabalıyoruz.  Huzurlu, mutlu, barış içinde yaşamak için hak temelli bir anlayış temel prensibimiz. “Engellilik” kelimesi, bizim açımızdan sadece erişilebilirliği sağlamak için iyileştirmeye yönelik çalışmalara dikkat çeken bir kelime olmaktan ibaret’ Dedi.

Marmara Üniversitesi’nde 2019 yılından bu yana uygulanan bu proje ile görme engelli öğrencilere kampüste bağımsız hareket etme fırsatı yaratılıyor. Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Altı Nokta Körler Vakfı bu uygulamanın model olması için ortak bir çalışma yürütüyor. Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ailelere çocuklarının bağımsızlığını desteklemelerini ve onlara bu eğitimi teşvik etmelerini tavsiye ediyor.

 

 


HIZLI ERİŞİM