Marmara Üniversitesi Türkiye’de En İyiler Arasında

Dünyada çok sayıda üniversiteyi bilimsel yayın ve atıf sayıları üzerinden değerlendiren EduRank’in 2022 yılı dünya üniversiteler sıralaması açıklandı. 183 ülkeden 14 bin 131 üniversiteyi değerlendiren EduRank bağımsız derecelendirme kuruluşu, 246 araştırma alanında üniversiteleri sıraladı.

Marmara Üniversitesi, EduRank’in Türkiye’deki sıralamasına göre Uluslararası Ticaret, Mühendislik Yönetimi, İnsan Kaynakları, Uluslararası İşletme, Müzik ve Girişimcilik alanlarında ilk üçte yer aldı.

Psikolojide 6’ncı, İşletme, İktisat ve Tıp alanlarında 7’inci sırada bulunan üniversitemiz; Sanat ve Sosyal Bilimler ve Matematikte 8’inci sırada yer alarak ilk ona girmeyi başardı.

44 milyon 909 bin 300 bilimsel yayının ve 1 milyar 237 milyon 541 bin 960 atıfın incelendiği değerlendirmede, akademi dışında bilinirlik ve mezunların popülerliği de sıralamaya etki eden unsurlar arasında yer aldı.