Marmara Üniversitesi’nde “Balkan ve Rumeli” Esintisi Yaşandı

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Marmara Türkoloji Kulübü iş birliğinde düzenlenen Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali ile “Türkoloji Söyleşileri” ve “Türk Dünyasından Ezgiler: Balkanlar ve Rumeli” konulu etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik, Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Harun Duman’ın moderatörlüğünde gerçekleşirken, etkinliğin konuşmacısı ise 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın torunu, aynı zamanda da Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali oldu.

Çeşitli konularda 100’e yakın yazdığı kitap ile önemli bir araştırmacı yazar olan Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, Türkoloji’nin Türklüğü ilgilendiren her konu ile ilgilendiğini belirtti. Kaleme aldığı kitapları ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunan Naskali, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı. Söyleşi sonunda ise İTBF Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz tarafından Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali’ye teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Söyleşinin ardından Grup Marmaralılar tarafından, Rumeli ve Balkan yöresine ait şarkıların söylendiği bir konser düzenlendi. Yoğun katılımın gerçekleştiği konserde yirmiye yakın şarkı söylenirken, herkes bir ağızdan şarkılara eşlik etti.

HIZLI ERİŞİM