Marmara Üniversitesi’nde “Çök Kapan-Tutun” Deprem Anı Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi

12 Kasım 1999 Düzce depreminin 23. yıldönümünde saat 18.57'de İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda, Türkiye geneli ve KKTC'de "Deprem Anı Ülke Tatbikatı" yapıldı. Tüm Türkiye’de aynı anda yapılan tatbikat üniversitemizin öğrenci yurtlarında ve Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi’nde de başarıyla uygulandı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, tatbikatı Göztepe Yerleşkesinde oluşturulan “Rektörlük Acil Durum Merkezi’nden” takip etti. Tatbikat sırasında üniversitemizin Mehmet Genç Külliyesi ve Göztepe Yerleşkesi’nde bulunan kız ve erkek öğrenci yurtları ile Göztepe Yerleşkesi’nde bulunan Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi’nden canlı bağlantı yapıldı.

Saat 18.57’de, görevlilerin yaptığı anons ile birlikte tüm öğrenciler ve görevliler aynı anda ‘çök-kapan-tutun’ hareketini uyguladıktan sonra bulundukları binalardan çıkarak toplanma bölgelerine intikal ettiler.

Tatbikat sırasında senaryo gereği, Marmara Sivil Savunma Kulübü öğrencilerinden oluşan tam teçhizatlı arama kurtarma ekibi de Acil Durum Merkezine gelerek Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’a göreve hazır olduklarını bildirdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Şahin, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı İshak Aslan ve Sivil Savunma Kulübü Arama Kurtarma ekibi lideri Rumeysa Balık ile birlikte Göztepe Yerleşkesinde bulunan toplanma bölgelerini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra Yurt Müdürü ve görevlilerden tatbikat hakkında bilgi aldı.

Üniversitemizde başta depremler olmak üzere, afetlere hazırlık konusunda yapılan eğitimlerin ve tatbikatların önemine dikkat çeken Rektörümüz, tatbikata katılan öğrencilere ve görevlilere teşekkür etti.

Tatbikatta görev alan Sivil Savunma Kulübü öğrencileri, 2022 yılının Mayıs ayında AFAD tarafından Türkiye çapında düzenlenen “Üniversitelerarası Arama Kurtarma Yarışmasında” üniversitemizi temsil ederek Türkiye İkinciliğini kazanmıştı.

HIZLI ERİŞİM