Marmara Üniversitesi’nde College of Europe Burs Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü ile T.C. Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen College of Europe (Avrupa Koleji) Burs tanıtımı 10 Ekim Salı günü Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Avrupa Koleji Bursu Yöneticisi Mattia Flippin, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Aydın ve Avrupa Koleji Koordinatörü Pınar Tanlak, konuşmacı olarak katıldı.
Tanıtım toplantısı öncesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut tarafından Rektörlük binasında kabul edilen Dışişleri Bakanlığı heyeti, kurumları ve Avrupa Koleji bursu hakkında bilgi verdiler. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Korkut’un yanı sıra, Avrupa Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Dartan ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İş Birliği Ofis Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz’ın yer aldığı toplantıda, Marmara Üniversitesi'ndeki eğitim ve sosyal olanaklar hakkında konuklara bilgi verildi. 

Ziyaretin ardından Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen sunumda, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Aydın AB Başkanlığı ile ilgili bilgi verirken, Avrupa Koleji Koordinatörü Pınar Tanlak bursun kapsamını ve detaylarını öğrencilerle paylaştı. Avrupa Koleji Bursu Yöneticisi Mattia Flippin ise Avrupa Koleji'nin Brugge ve Natolin kampüslerindeki eğitim olanaklarından detaylı olarak bahsetti. Toplantı, katılımcılarla yapılan soru cevap bölümünden sonra son buldu.

HIZLI ERİŞİM