Marmara Üniversitesi’nde Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni, 28 Ekim 2021 tarihinde Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşması Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından yapıldı.
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt konuşmasında “Cumhuriyetimizin 98.yılı kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık devlet geleneğimizin vatan topraklarında yükselen son eseridir. Milli birlik ve beraberliğimizin gurur tablosu olan Cumhuriyetimiz bağımsızlık uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimizin bize emanetidir. Türk Milleti, miras bırakılan kıymetli bu eseri korumanın ve yüceltmenin sorumluluğuyla, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacaktır. Böyle şanlı bir tarihin mirasçıları olarak biz üniversite mensuplarına düşen görev, bilimsel çalışmalarımızla, eğitim-öğretim alanında mükemmeliyet hedefimizle ülkemizi geliştirmek ve daha ileri seviyelere taşımak; Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, bilim ve teknoloji dünyasında liderlik ile taçlandırmaktır.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Rektör Kurt’tan sonra kürsüye çıkan, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı panel oturumunu başlattı. Panelde, Prof. Dr. Vahdettin Engin Cumhuriyet Fikrinin birden ortaya çıkmadığını, tarihi süreç içerisinde gelişerek Atatürk ve neslinin ortak mücadelesiyle gerçekleştiğini söyledi, Prof. Dr. Ali Satan Cumhuriyetin Milli mücadeleyle başlayan Milli iradenin yükselişinin bir neticesi olduğunu vurguladı.

Tören, Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun hazırlayıp yönettiği Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu’nun dinletisiyle sona erdi.

HIZLI ERİŞİM