Marmara Üniversitesi’nde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi’nde 8 Aralık 2022 günü saat 14.30’da deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesi’nin tüm yerleşkelerinde eşzamanlı gerçekleştirilerek, Göztepe Yerleşkesi’nde kurulan merkezden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’un yönetiminde düzenlenen tatbikata Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Korkut, Prof. Dr. Mustafa Çelen, Prof. Dr. Ömer Akgiray, Genel Sekreter Dr. Murat Arısal’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve idari yöneticiler katıldı. Önceden hazırlanan program dahilinde ilerleyen tatbikat programında Sivil Savunma Kulübü ile Kızılay Kulübü öğrencileri de görev yaptı. Deprem anında yaşanabilecek olumsuz durumlara hazırlıklı olabilmek açısından temsili olaylara müdahale yapıldı. Tatbikat canlı yayın sistemi ile tüm yerleşkelerdeki görüntülerin Göztepe Yerleşkesi’ndeki merkezden izlenmesi ile anlık olarak takip edildi. Talimatlar canlı bağlantı üzerinden verildi ve temsili müdahale aşamaları izlendi. Tatbikat hazırlanmış olan programa göre başarı ile tamamlandı.

Tatbikatın sonunda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt “Tatbikatı bile ürkütücü olan bir olaya çok hazırlıklı ve tedbirli olmalıyız. Her birimimiz gerekli raporları hazırlayarak, bu tedbirleri daha da iyileştirmek için elinden geleni yapacaktır. Biz de tüm raporlarımız tamamlandığında yeniden toplanıp hazırlıklarımızı iyileştirmek üzere gözden geçireceğiz. Tatbikat çalışmasında bizlere destek veren Sivil Savunma Kulübümüze ve Kızılay Kulübümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum.” dedi.