Marmara Üniversitesi’nde Dünya Matematik Günü Etkinliği Düzenlendi

Dünya Matematik Günü Etkinliği 14 Mart 2022'de Marmara Matematik kulübü ev sahipliğinde Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesinde gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi ve Mezunlar Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Yılmaz’ın açılış konuşması ile başlayan Matematik Günü İstanbul etkinliği gün boyu söyleşi, panel ve atölye çalışmaları ile devam etti. Ülkemizin 12 farklı Matematik topluluğunun organizasyonu ile gerçekleşen etkinliğe Özel Bilgin Anadolu Lisesi, Özel Şişli Kıraç Fen Bilimleri Anadolu Lisesi, Süleyman Şah Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çamlıca Anadolu Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi, FMV Özel Erenköy Işık Lisesi başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinden ilköğretim, ortaöğretim, lisans, yüksek lisans öğrencileri ve tüm matematik severlerden oluşan 500'den fazla kişi katıldı.