Marmara Üniversitesi’nde "Elektrikli Araç Yazılımları ve Yapay Zeka" Konferansı Düzenlendi

Akademik Gelişim Birimi tarafından Marmara Üniversitesi Teknopark iş birliği ile organize edilen ve UPTECRA A.Ş.’den Mustafa Eren’in konuşmacı olarak katıldığı "Elektrikli Araç Yazılımları ve Yapay Zekâ" konulu konferans, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Maltepe Yerleşkesi, Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Üniversite paydaşları ile güncel konular üzerinden çeşitli sektörlerin başarılı ve öne çıkan isimlerini buluşturan Akademik Gelişim Biriminin bu yıl düzenlediği ikinci konferansında, öğrencilerin soruları ve katılımı ile konferans interaktif olarak gerçekleşti. Konferansta, elektrikli araçların mevcut durumunu ve gelecekteki konumunu aktarırken benzinli araçlarla da karşılaştırmalar yapan Eren, elektrikli araçlar için yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Yapay zekâya da değinen Mustafa Eren, elektrikli araçların şarjı için araç takibinin, bilgi paylaşımının ve kontrolünün mobil uygulamalarla nasıl yapılandırıldığını anlattı.

Konferans sonunda Mustafa Eren'e hediyelerini Marmara Üniversitesi Teknopark Müdürü İlhan Arslan ve Akademik Gelişim Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Nazmi Ekren takdim etti. Konferans hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

HIZLI ERİŞİM