Marmara Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü Kutlandı

Marmara Üniversitesi Öğretmenler Günü Kutlama Programı 24 Kasım 2021 günü Göztepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Tören Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ve beraberindeki üniversite yöneticilerinin Atatürk Anıtı’nın önüne çelenk bırakması ile başladı.

Törenin Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bölümü ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Tören Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşmaları ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, konuşmasında “Mevcut insan kaynağının ülkemizin kalkınmasına hizmet edecek niteliklere ulaşması için, öğretmen adaylarımızı, sadece bilgiyi aktaran öğreticiler olarak değil; bilimsel araştırma altyapısı kazandıran, sahip olduğu dijital okur yazarlık donanımını öğrencilerine aktarabilen, evrensel insanlık değerlerini taşıyan ve bunları öğrencileriyle paylaşan, farklılıklara saygı duymayı ve farklılıkların zenginlik olduğunu öğrencilerine öğreten bireyler olarak yetiştirmeyi amaç edinmeliyiz. Biz üniversite olarak bütün bu konularda üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getireceğiz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Benim İçin Öğretmen” ve “Bir Öğretmenler Günü Hatırası” isimli filmlerin gösterimi yapıldı. Program Prof. Dr. Tunç Akkoç tarafından hazırlanan “Öğretmenlikte Duygular” adlı gösteri ile devam etti. Son olarak Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından sunulan konserin yer aldığı program, kalabalık bir topluluk tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. Törenin ardından Atatürk Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü Atölye Arşivleri Öğrenci Sergisi topluca ziyaret edildi.

 

 


HIZLI ERİŞİM