Marmara Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü Kutlandı

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programı 24 Kasım 2022 tarihinde Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşması Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan tarafından yapıldı.  

Dekan Prof. Dr. Seyfi Kenan konuşmasında öğretmenliğin iş, meşgale anlamında meslek olarak değil insanın beslendiği topluma ve kültüre karşı bir yükümlülük duygusuyla yapmış olduğu bir çağrı olarak görüldüğünde her zaman heyecan verici bir hale gelebileceğini belirtti. Bu beslenmenin, çok çeşitli öğrenmenin insanın ve toplumun bulunduğu her ortamda gerçekleşmesi nedeniyle öğretme çağrısının da her yerde gerçekleşebileceğini vurguladı. Tıpkı arıların muazzam çiçeklerden beslendiği gibi insanın da çok farklı kaynaklardan beslenmesi gerektiğini, öğretmenlerin de kendilerini farklı kaynaklardan besleyerek zenginleştirdiğini ve böylece de yücelttiğini dile getirdi.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından sunulan konserin yer aldığı program, kalabalık bir topluluk tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.

Törende ülkemizde modern öğretmenlik yetiştirme kurumunun gelişim sürecini içeren, Atatürk Eğitim Fakültesi’nin müze çalışması Arş. Gör. Naci Serhat Başkan tarafından sunuldu. Ardından Atatürk Eğitim Fakültesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nden mezun olan ve 15 senedir öğretmenlik yapan Atatürk Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Volkan Demir, pandemi sürecinde öğretim teknolojilerinin başarılı bir şekilde kullanımına yönelik deneyimlerini ve genç öğretmen adaylarından Türkçe öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Yeşim Arslan eğitimde Türkçe’nin etkin bir şekilde kullanımını ele aldığı konuşmasını yaptı. Son olarak AEF Müze çalışması kapsamında Atatürk Eğitim Fakültesi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayla Gürdal ile yapılan söyleşiden meslek yaşantısındaki anılarını içeren 10 dakikalık bölüm, video gösterimi olarak sunuldu.  Ayla Gürdal Hocamız 60 yılı bulan öğretmenlik deneyimini şu üç kavramda özetledi; “Öğretmeyi istemek, dürüstlük ve çalışmak”.

HIZLI ERİŞİM