Marmara Üniversitesi’nde Rota: Resim ve Seramik Sergisi Açıldı

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde ‘’Rota’’ adlı karma öğrenci sergisi açıldı. Sergi, Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Anabilim Dalının resim ve seramik atölyeleri öğrencilerinin eserlerinden oluşuyor. Atatürk Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fatma Evren Daşdağ ve Arş. Gör. Dr. Melik İskender yönetiminde düzenlenen sergide yer alan çalışmalar sanat dersleri alan  öğrenciler ve mezunlar tarafından üretildi. 18 Mart 2024 tarihinde açılan ve seramik heykeller, enstalasyonlar, çağdaş anlatımlı kutu ve vazo tasarımlarından oluşan serginin seramik seçkisinde  64 eser, resim seçkisinde ise 72 çalışma bulunmaktadır.

Serginin açılış konuşması Prof. Dr. Fatma Evren Daşdağ ve Arş. Gör. Dr. Melik İskender tarafından yapıldı. Açılışa Rektör Danışmanı Doç. Dr. Güssün Güneş, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Özgür K. Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Erol Süzük, Fakülte Sekreteri Erkan Ünlü, öğretim elemanları, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Sergi 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı Koridor Sergi Salonu’nda ziyarete açıktır.