Marmara Üniversitesi’nde “Teknoloji, Bilişim ve Erişilebilirlik” Konulu Panel Düzenlendi

Mühendislik Fakültesi ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü iş birliği ile düzenlenen “Teknoloji, Bilişim ve Erişilebilirlik” konulu panel 25 Mart Pazartesi günü Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşti.
Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü ve Manisa Celâl Bayar Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç dijital erişilebilirlik ile ilgili birçok konuya değinerek, görme engelliler için akıllı baston, otizmlilerin eğitimleri için otsimo uygulaması ve Engelsiz Bilişim Platformu’ndaki gönüllü erişilebilirlik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Engelsiz Bilişim Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi Sorumlusu aynı zamanda üniversitemizde misafir Öğr. Üyesi Dr. Engin Yılmaz sürdürülebilirliğin uygulamaların güncelliği ile sağlanabileceğini aktardı. Yılmaz, sadece erişilebilirlik değil uygulama içinde dolaşabilirliğin sağlanmasının da önemine değindi. Microsoft Yazlım ekibinde yönetici olan Duygu Kayaman ise istihdam ve eğitim gibi alanlarda erişilebilirlikte gelinen noktayı anlatırken yapay zeka ile kişiyi bağımsızlaştıran uygulamalar hakkında bilgilendirdi. From Your Eyes, Microsoft Imagine gibi yapay zekâ uygulamalarından bahsetti.

HIZLI ERİŞİM