Marmara Üniversitesi’nde “Ulusal Sosyal Bilimler ve Türk Kültürü Sempozyumu” Düzenlendi

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında 24-26 Ekim tarihleri arasında, 35 konuşmacının katılımıyla toplam 11 oturumdan oluşan “Ulusal Sosyal Bilimler ve Türk Kültürü Sempozyumu” düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz, kapatılan Fen-Edebiyat Fakültesi’nin güçlü bir geçmişe sahip olduğunu, kurulan yeni fakültenin de bu anlayışı devam ettireceğinin altını çizdi.  “Bilim ve Kültür Günleri” adı altında düzenlenen etkinliğin bir sempozyum ile farklı bir boyuta ulaştırıldığını ifade eden Deniz,  sempozyumun gelecek yıl uluslararası bir platforma taşınmasına yönelik hedeflerinin olduğunu belirtti ve katılımcılara teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi.