Marmara Üniversitesi’nde ‘Yangın Güvenliği Eğitimi’ Düzenlendi

Üniversitemizin Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından düzenlenen Yangın Güvenliği Eğitimi, 3-4-5 Mayıs 2023 tarihlerinde Göztepe Yerleşkesi ve Mehmet Genç Külliyesi’nde gerçekleştirildi. İstanbul İtfaiyesi Eğitmeni Kadir Ulaş tarafından verilen eğitime, üniversitemizin çeşitli birimlerinden gönüllü olarak arama kurtarma ekibine başvuru yapan 40 kişi katıldı. İdari ve akademik personelden oluşan katılımcılara eğitimlerde, teorik ve uygulamalı olarak yanma bilgisi, yangın türleri, tehlikeli maddeler, yangına karşı tedbirler, yangınlara müdahale ve yangın tüpü kullanımı gibi konularda bilgiler verildi.
Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü yetkilileri tarafından, eğitimlerin yıl boyu devam edeceği bildirilirken, eğitim sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.