Marmara Üniversitesi’nin Erasmus+ KA171 Proje Başarısı

Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan Ortak Ülkeler ve Program Ülkeleri arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan “KA171 Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği” projesi kapsamında Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları arasında en başarılı üniversitelerden biri oldu.

Marmara Üniversitesi, Türkiye’den sadece 88 yükseköğretim kurumunun hibe almaya hak kazandığı, rekabetin son derece yüksek olduğu KA171 proje türünde, başvurduğu ülke ve üniversitelerin çoğu için hibe aldı. Üniversitemiz, 11 farklı bölge ve 26 farklı ülke için gerçekleştirilen başvuru sonucunda, 10 farklı bölgeden 24 farklı ülke ile iş birliği için fon almaya hak kazandı.

Her yıl yüzlerce öğrencisini ve akademik - idari personelini yurtdışında eğitim ve iş tecrübesi deneyimi ile tanıştıran Marmara Üniversitesi, geçtiğimiz ay “KA131 Erasmus+ Avrupa için Öğrenci ve Personel Hareketliliği” projesi kapsamında Türkiye’den en yüksek hibeyi alan kurum olmaya hak kazanmıştı.

Yıllardır başarılı bir şekilde bu alandaki ivmesini yükselten Marmara Üniversitesi, öğrencilerine ve akademik-idari personeline, değişim programlarında coğrafi çeşitlilik sağlamak amacıyla Avrupa dışındaki ülkelerle de KA171 kapsamında proje yazarak, fon kazanmayı başardı.

Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi koordinasyonunda çeşitli fakülte ve bölümlerden öğretim üyeleriyle iş birliği içinde yazılan projelerin Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından fonlanması sayesinde yeni dönemde daha fazla ülke ve üniversite ile öğrenim, staj ve personel hareketlilikleri gerçekleştirilebilecek.

2015 yılından bu yana Türkiye’deki yüksek öğretim kurumları arasında Avrupa içi Erasmus+ (KA131) kapsamında en yüksek hibe almakta olan Marmara Üniversitesi, yeni dönemde hem Avrupa dışındaki ülkelerle hem de merkezi projelerle başarılarına yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Gösterilen bu başarı için başta Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi olmak üzere emeği geçen tüm öğretim üyelerimizi ve personelimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

2022 Dönemi Erasmus+ KA171 Hibe Dağıtım sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.ua.gov.tr/haberler/2022-donemi-ka171-faaliyeti-hibe-dagitim-sonuclari/

HIZLI ERİŞİM