“Marmara Üniversitesi’nin Uluslararasılaşması” Konulu Çalıştay Gerçekleştirildi

Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmalarının mercek altına alındığı çalıştay 6 Temmuz Cuma günü gerçekleştirildi.  Marmara Üniversitesi’nin uluslararası yapısının yüksek kalite standartlarına taşınması amacıyla düzenlenen geniş katılımlı toplantıya uzman birçok akademisyen katıldı.   

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, yapmış olduğu açılış konuşmasında “Uzun süredir sürdürülebilir kurumsal yapılaşma üzerine çalışıyoruz. Üniversite herkese açık, dünyaya açık bir yapıdır. Biz gerek akademik ve idari personel gerekse öğrencileriyle ve 9 yerleşkesiyle büyük bir üniversiteyiz. Geçtiğimiz yıllarda “Araştırma Üniversitesi” olmanın mutluluğunu yaşarken çalışmalarımızı bu güzel ve geniş kadromuzla devam ettirerek daha da ileriye taşımaya çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasında, bilimsel yayınlarıyla ve katıldıkları projelerle sadece kendilerini değil üniversitelerini de temsil eden akademisyenlerin göstermiş oldukları çabaların çok önemli olduğunu ifade eden  Rektör Kurt, bu sürece her bir akademisyenin, öğrencinin ve idari personelin dahil edilmesiyle Marmara Üniversitesi markasının uluslararasılaşmasının çok daha büyük bir ivme kazanacağının altını çizdi.

Uluslararasılaşma hedeflerinin gerçekleşmesinde kurumsallaşma çalışmalarının da çok kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Rektör Kurt, problemlerle yüzleşerek ve çözüm üreterek sürdürülebilir bir kurumsallaşmanın da gerekliliğini vurgulayarak yakın zamanda Marmara Üniversitesi’nin daha fazla uluslararasılaşması ve kurumsallaşması için çok daha ciddi adımlar atılacağını belirtti.

Açılış konuşmasının  ardından Prof. Dr. Messoud Efendiyev  ve Prof. Dr. Bülent Mertoğlu’ nun yönetimiyle katılımcıların bireyler ve birimler olarak uluslararasılaşma konusuna hangi alternatif yöntemler üzerinden, nasıl katkı sağlanabileceğine dair geniş çaplı fikir alışverişinin yapılarak çalıştay sonlandırıldı.  

HIZLI ERİŞİM