“MarmaRUN Boğaz'da Koşuyoruz” Etkinliği Yoğun Katılım ile Gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Mezunlar Ofisi (Mezof) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen “MarmaRUN Boğaz'da Koşuyoruz” yarışı, 8 Ekim Pazar günü Cumhuriyet'in 100'üncü yılında uluslararası statüde gerçekleşirken, yarışın startını Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt verdi.

Anadolu Hisarı Küçüksu Kasrı önünden başlayarak sahil boyunca devam eden ve Çubuklu İskelesi'nden dönülerek tekrar kasrın önünde sona eren koşu, 18 yaşından büyük herkesin katılımına açık olarak düzenlendi. MarmaRUN Koşusu'nda 10 K erkekler genel klasmanda İrem Can Ayaz, kadınlar genel klasmanda ise Ezgi Kesgin Hacca birinci oldu.

Boğazın eşsiz atmosferinde koşulan 10 K ve 5 K mesafeli koşularda çok sayıda öğrenci ve sporsever bir araya geldi. Küçüksu Çayırı'nda yapılan ödül töreninde dereceye giren farklı kategorilerde 108 kişiye ödülleri takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, 140 yıllık üniversitenin spor alanında gösterdiği ulusal ve uluslararası başarılarda öncü kurum olduğunu ve MarmaRUN organizasyonunun uluslararası marka olma yolunda Cumhuriyetimizin 100. yılında önemli adımlar atarak devam etmekte olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kurt, Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri, mezunları, öğrencileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen koşunun, yarış severler için güzel bir etkinlik olduğunu belirterek tüm destekçilere teşekkür etti. Gençlerimizin spor yaparak sosyalleşmesi açısından bu tür spor organizasyonlarının çok önemli olduğunu dile getiren Kurt, böyle organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.


2018 yılında MarmaRUN projesini başlatan Mezunlar Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Yılmaz ise, böyle bir etkinliğe imza atmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, “Cumhuriyetimizin 100. yılında MarmaRUN koşusunun 10 K kısmı ilk defa uluslararası statüde koşuldu. Bundan böyle uluslararası arenada boy gösterecek” dedi. Sorumluluklarının daha da arttığını vurgulayan Yılmaz, “Uluslararası statüde İstanbul’un boğazdaki bu güzel parkurunu tüm dünya sporcularına duyurma mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Boğazın güzelliklerini sporla birleştirmeyi başardıklarını belirten Bülent Yılmaz, “Bu sene üniversitenin öğrenci kulüplerini temsilen koşan öğrencilerin katılımı ile yarış daha da renklendi. Bundan böyle MarmaRUN yarışının hem 10 K hem 5 K kategorisinde gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelen, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uslu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İclal Atilla ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Talat İnan da katıldı.

HIZLI ERİŞİM