MARPAM’dan Koronavirüs Pandemi Sürecinde Psikolojik Destek

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama-Araştırma Merkezi (MARPAM), Koronavirüs pandemi sürecinde hizmetlerine ara vermeksizin  devam etti.

Bugüne kadar yapılan eğitimlerde; üniversitemizin öğretim üyeleri tarafından 6 ayrı konuda seminer verildi. Bunun yanı sıra toplamda 272 öğrencinin katılım sağladığı Zaman Yönetimi, Sosyal Etkinlikler, Kaygı/Stres Yönetimi, Düşünce Yönetimi ve Teknoloji Kullanımı konularında 20 çevrim içi Psikoeğitim çalışması gerçekleştirildi.

Ayrıca “Korona Günleri Psikodestek Atölyeleri” kapsamında; 5 atölye yapıldı. Elli iki öğrencinin faydalandığı atölyeler; Duygu Düzenleme, Stres ve Yeme Davranışları, Kontrollü İnternet Kullanımı, Günü Verimli Değerlendirme, Zaman Yönetimi başlıklarıyla oluşturuldu. 

Covid-19 Pandemi süreci boyunca verilen, çevrim içi psikolojik destek hizmetinden ise 174 öğrenci yararlandı.

MARPAM; pandemi süreci devam ettiği müddetçe üniversitemizin öğrencilerine ve personellerine yönelik çevrim içi psikolojik danışmanlık hizmetlerini sürdürecek. Mediko-Sağlık ve MARPAM çatısı altında görev yapan uzman psikologlar ve psikolojik danışmanların yardımları için; MARPAM web sayfasında (marpam.marmara.edu.tr) bulunan başvuru formunun doldurulması ve formun  marpam@marmara.edu.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmekte.

HIZLI ERİŞİM