Mehmet Genç Külliyesi’ne Taşınan ‘Kuyumculuk ve Mücevher Atölyesi’nin Açılışı Yapıldı

Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Kuyumculuk ve Mücevher Bölümü Atölyesi'nin açılışı 1 Ağustos 2022’de Mehmet Genç Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Açılışa Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un yanı sıra Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Korkut ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Talat İnan katıldı.

Daha önce Göztepe Yerleşkesi’nde bulunan atölye, Mita Mühendislik firmasının desteğiyle Mehmet Genç Külliyesi Meslek Yüksekokulu Binası 214 numaralı sınıfa taşındı.

Açılışta söz alan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Kılıç, atölye derslerinin Göztepe Yerleşkesi’nde, teorik derslerin ise Mehmet Genç Külliyesi’nde verilmesinin öğrenci ve hocalar için birtakım zorlukları beraberinde getirdiğini belirterek, Mita Mühendislik firmasının üstlenmiş olduğu bu taşınma ile birlikte söz konusu zorlukların ortadan kalktığını dile getirdi. Prof. Dr. Kılıç, aynı zamanda atölyenin teknik donanım ve teçhizatının artırıldığını ve çalışma kapasitesinin iki katına çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

Rektör Mustafa Kurt açılış konuşmasında ‘’Hem öğretim üyesi hem üst yönetici olarak baktığımızda üniversitemizin birimlerinin sanayi ile iş birliği yapması eğitim öğretim kalitesinin arttırma çabaları beni çok mutlu etti. Çok yakın bir zamana kadar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu idik. Artık Uygulamalı Bilimler Fakültesi olduk. Bu vesileyle tüm öğretim üyesi arkadaşlarımı tebrik ederim’’ dedi.

Mita Mühendislik, Kurbanoğlu Mühendislik ve İklim Mühendislik firmaları ile sektörden gelen Ender Demirtaş ve süreci yöneten Mustafa Naci Top’a teşekkür belgeleri Rektörümüz tarafından takdim edildi. Etkinlik atölye açılış töreni ve atölye gezisiyle son buldu.

HIZLI ERİŞİM