Meme Sağlığı ve Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) Konulu Sosyal Sorumluluk Projesi Tamamlandı

Marmara Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuran Akyurt tarafından 27 Kasım 2022’de gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinde Meme Sağlığı ve Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) konusunda bilgilendirme ve atölye çalışması yapıldı.

Meme Sağlığı ve Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM), kadınların meme dokusundaki şekil değişikliklerini erken dönemde belirleyebilmeleri ve erken evre meme kanserini yakalayabilmeleri için kendi kendilerine yaptıkları bir muayene şekli olup her kadının evinde tek başına ayakta dururken veya banyoda yıkanırken kolaylıkla uygulayabileceği güvenilir, tehlikesi olmayan ve herhangi bir alet gerektirmeyen, invaziv olmayan rahat bir yöntemdir. Kadınlar arasında en yaygın görülen kanser türü olan meme kanserinin erken teşhisi adına yapılan bilgilendirici atölye çalışmasına İstanbul-Çorum Üçköylüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerinin gösterdikleri yoğun ilginin yanında atölye uygulaması gönüllü erkek katılımcı üzerinde de gerçekleştirildi.

Etkinlik soru cevap ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.