“Milli Mücadele’nin Zafer Yılı 1922 100. Yıl Ulusal Sempozyumu”nun Açılışı Yapıldı

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen “Milli Mücadele’nin Zafer Yılı 1922 100. Yıl Ulusal Sempozyumu” açılışı 29 Kasım 2022’de Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmaları Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fehmi Yılmaz tarafından yapıldı. Rektör Prof. Dr. Kurt milli mücadele sürecinde yaşanan gelişmelerden bahsettiği konuşmasında “tam 100 yıl önce Türkiye adeta ateş çemberinden geçerken vatanı işgalden kurtaran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün milli mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Prof. Dr. Fehmi Yılmaz milli mücadeleye giden süreçte yaşanan önemli gelişmelere değindiği konuşmasında “biz devletiz devlet olmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmasında “Milli mücadelede Ağustos 1922’de elde edilen başarı, sabırlı ve uzun soluklu bir çabanın neticesidir” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Sebahat Deniz “Bu sempozyumda 1922 yılı tüm yönleriyle ele alınacak ve birinci elden kaynaklara dayalı bildiriler sunulacak” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli üniversitelerden katılan akademisyenler tarafından sempozyumun ilk iki oturumu tamamlandı. Etkinliğin diğer oturumları ise 30 Kasım 2022 tarihinde Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.