MİTTO - Sağlık Biyoteknoloji Ar-Ge Strateji Çalıştayı

TÜBİTAK'ın "Üniversitelerde Ar-Ge Strateji Belgesi Hazırlatılması ve Uygulatılması" çağrısına istinaden üniversitemiz tarafından hazırlanan ve kabul edilen "Marmara Üniversitesi'nde Biyoteknoloji Alanında Mevcut Ar-Ge Potansiyelinin Belirlenmesi ve Öncelikli Alanlara Yönelik Ar-Ge Stratejilerinin Oluşturulması" başlıklı projenin "Biyoteknoloji" genel başlığı altında ilgili proje konularının belirlenmesi amacıyla, projede İlaç Endüstrisinden katılımcıların ve akademisyenlerin de hazır bulunduğu "Sağlık Biyoteknolojisi – İlaç Endüstrisi'nde Biyoteknolojik Yaklaşımlar" konulu çalıştay, 9 Kasım 2016 Çarşamba günü 13:30 - 17:00 saatleri arasında M.Ü. Haydarpaşa Yerleşkesi, Eczacılık Fakültesi "Prof.Mustafa Nevzat Konferans Salonu"nda gerçekleştirlmiştir.

Program; Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel’in “1963’den Geleceğe” sloganı ile fakültenin kuruluşunun 53.yılında, Ulusal Stratejik planlarda hedef gösterilen ulusal biyoteknolojik ürünlerin ülkemizin katma değerindeki önemini vurgulayan açılış konuşması ile başlamıştır. MİTTO Koordinatörü ve Proje yürütücüsü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu da projenin kısa bir özetini katılımcılar ile paylaşmıştır. Çalıştayda; İlaç Endüstrisi'nden temsilcilerin ve akademisyenlerin, çalışmalar ile işbirliğinin yapılabileceği çeşitli konularda paylaşımları da olmuştur.