Moholy-Nagy University of Art and Design’dan Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne Ziyaret

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İş Birliği Ofisi Koordinatörlüğü’nün ev sahipliğinde Macaristan'ın Budapeşte şehrinde bulunan Moholy-Nagy Sanat ve Tasarım Üniversitesi (Moholy-Nagy University of Art and Design) İnovasyon Merkezi Direktörü Lasma Ivaska, Avrupa Projeleri ve İş Geliştirme Direktörü Réka Matheidesz ve Araştırmacı Ágnes Karolina Bakk, üniversitemizin Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (NBUAM) ziyaret ettiler.

Ziyaret kapsamında konuk araştırmacılar ile NBUAM Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Gündüz, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. A. Talat İnan, Dr. Öğr. Üyesi Songül Ulağ ve İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Uluslararası Proje geliştirme sorumlusu Öğr. Gör. Sema Gündüz bir araya gelerek ortak projelerin gerçekleştirilmesi konularını ele aldı.

Yapılan görüşmede Avrupa Birliği fonlarına ortak projeler için başvuruda bulunulmasına karar verildi.  Ayrıca Merkezler arasında her iki kurumun yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Erasmus+ programı kapsamında öğrenci değişimi ve staj imkanlarından faydalanması için ikili anlaşmalara yönelik işlemler başlatıldı. 

Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılan çalışmalar konusunda ortak iş birlikleri ve ürün bazlı projelerin geliştirilmesi çerçevesinde çeşitli protokollerin imzalanmasına karar verildi.

HIZLI ERİŞİM