M.Ü. Medya Merkezi Araştırma Görevlisine Jüri Özel Ödülü

Güney Kore’de bu yıl beşincisi düzenlenen Olleh International Smart Phone Film Festivali’nde, Marmara Medya Merkezi Animasyon Birimi Koordinatörü Araştırma Görevlisi Orçin Uzun çektiği film ile jüri özel ödülüne layık görüldü.

09 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen ve sadece akıllı telefonla çekilen filmlerin kabul edildiği festivale Orçin Uzun, “Taksim Kabataş Funicular Line” ismini verdiği 3 dakikalık kısa filmiyle katıldı. Deneysel türdeki filmin müzikleri ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ozan Gönen’e ait. Filmin yönetmenliğini de yapan Uzun, festivale bağlantıyı skype ile canlı olarak gerçekleştirdi.

Film, metrodaki seslerin ritmik bir şekilde harmanlanmasıyla oluşturulmuş bir klip tarzında karşımıza çıkıyor. Metro ulaşımının ne kadar eğlenceli olabileceğini yansıtan film, metrodaki günlük seslerin uyumlu şekilde bir araya getirilmesiyle toplu ulaşıma farklı bir açıdan bakmayı amaçlamaktadır.

“Taksim Kabataş Funicular Line” filmi, yine bu yıl düzenlenen 26. Ankara Uluslararası Kısa Film Festivali’nde ulusal kısa film seçkisinde gösterilmiştir.

Olleh International Smart Phone Film Festivali hakkında detaylı bilgi ve jüri özel ödülü kazanan filme bu sayfadan ulaşabilirsiniz>>>

HIZLI ERİŞİM