Mücevher Takı Tasarım Yarışması İlk 3'ü Üniversitemizden

Konusu, çağımızda insanoğlunun gerek sanayileşme, gerekse bilinçsiz tüketimi sonucu doğaya verdiği zararlardan dolayı “KONUŞAN DOĞA” olarak belirlenen yarışmada üniversitemiz öğrencilerinden Canan USTA -Şehrin Gölgesinde Doğa isimli çalışması ile Birincilik, Cemresu ERDOĞAN- Doğaya Müdahale isimli çalışması ile İkincilik, Beritan KOBULAN - Mahkum Doğa isimli çalışması ile üçüncülük ve Müge Mükerrem DEĞER - Doğanın Üç Elementi isimli çalışması ile Mansiyon aldı. 52 kişinin arasında dereceye giren üç öğrencimiz; Vicenzaro 2015 Italya Fuarı'na gitmeye ve tasarımlarının ürüne dönüştürülmesine hak kazandı.

Yarışmanın jüri üyeliğini ise; 4C Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Sedat KURTARAN, Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim GÜZELİŞ, İKO Eğitim Komisyonu Başkanı Murat TURAÇ, Tasarımcı Hraç ASLANYAN, Tasarımcı Zeynep GÜVEN, Kocaeli Üniversitesi, Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Nilgün Keskin ŞENER, MÜ.T.T.T.YO Tasarım Bölüm Başkanı Leyla ULUSMAN, MÜ.T.T.T.YO Müdür Yard. Gülhan ACAR BÜYÜKPEHLİVAN, MÜ.T.T.T.YO Öğretim Görevlisi Çimen BAYBURTLU ve mücevher tasarımcısı Sevan BIÇAKÇI yaptı.