Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemizin Büyük Başarısı

Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu; 60 ülkede geçerliliği olan "Teknoloji Transfer Profesyoneli" (RTTP: Registered Technology Transfer Professional) sertifikası aldı.

RTTP, uluslararası mesleki yeterlilik ve deneyim standardıdır. RTTP unvanı, misyonu bilgi ve teknoloji transferinde küresel standartları teşvik etmek ve sürdürmek olan Alliance of Technology Transfer Professionals (ATTP -Teknoloji Transfer Profesyonelleri Birliği) tarafından verilmektedir. Tüm dünyada farklı ülkelerden Kasım 2020 tarihi itibariyle 600'den fazla RTTP ünvanlı uzman bulunmaktadır.

Uluslararası düzlemde teknoloji transferi,  profesyonel anlamda patent ticarileştirme ve start-up şirketi kuruluşu faaliyetlerini paydaşlarına kanıtlayarak bu değerli sertifikayı kazanan öğretim üyemizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.